majale_logo
رازهای گل سوسن - گلبرگ ها، نمادگرایی و انواع سوسن

تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۰۷

تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۴

گل سوسن و نکاتی که در باره این گل باید بدانید

 

یکی از معروف ترین و رایج ترین گل های تزیینی! نام دیگر سوسن چیست؟ آیا می دانید سوسن نماد چه چیزی است؟ نحوه نگهداری و پرورش گل سوسن چگونه است؟ انواع مختلف گل سوسن کدامند؟
بسیاری از افراد عاشق  سوسن هستند و علاقه زیادی به کاشت و پرورش گل سوسن دارند.  این گل خوشگل از طریق پیاز رشد می کند و یک گیاه چند ساله است که می تواند هر سال مجددا رشد کند. 

به همین دلیل ما می خواهیم در این مطلب، توضیحاتی در مورد سوسن برای شما ارائه کنیم و به معرفی انواع مختلف سوسن بپردازیم.

برای خرید گل سوسن در ارومیه و سایر شهر ها باید به گل فروشی در ارومیه و یا به سایت یه دسته گل مراجعه کنید. 

گل سوسن چیست؟

 سوسن یکی از مشهورترین و دوست داشتنی ترین گل های تزئینی است که مردم علاقه زیادی به این گیاه دارند. این گل عطر خوبی دارد و شما می توانید با استشمام بوی این گیاه لذت ببرید. نگهداری گل سوسن کار زیادی سخت و دشواری نیست و تنها با اطلاع از چند روش می توانید از این گل به خوبی نگهداری کنید.
گل سوسن یکی از گیاهان پیازدار است که می تواند در مناطق گرمسیری رشد خوبی داشته باشد. سوسن بومی نیم‌کره شمالی می‌باشد. تاکنون حدود ۱۰۰ گونه از این گیاه شناسایی شده و به خاطر گل‌های زیبایش پرورش داده می‌شود. گل سوسن به دلیل گلبرگ هایی که دارند، طرفداران بسیار در دنیا دارد. 

 

 

نام دیگر سوسن چیست ؟ 

لیلیوم یا لیلی نام انگلیسی سوسن می باشد که به تدریج به جای سوسن در فارسی استفاده می شود. اورینتال نیز نام نوع خاصی از لیلیوم است که بوی بسیار خوبی دارد و در بازار ایران گل اورینتال محبوبیت بیشتری از لیلیوم دارد.

معرفی انواع گل سوسن

توجه داشته باشید که گل سوسن یکی از گیاهان چند ساله است که ساقه های برگ داری دارد و افراد زیادی به این گیاه علاقه دارند. شما می توانید در مناسبت های مختلفی به دوستان و عزیزان خود گل سوسن هدیه دهید. در ادامه به معرفی انواع مختلف گل سوسن می پردازیم:

سوسن اورینتال

سوسن اورینتال نیز یکی دیگر از انواع مختلف گل سوسن است که می توانید آن را از سایت یه دسته گل خریداری کنید. این گل عطر بسیار خوبی دارد و می توانید از بوییدن آن لذت ببرید. برگ های گل اورینتال نسبت به گونه های سوسن دیگر بزرگ تر و پهن تر است. گل اورینتال در زمانی که غنچه هایش باز می شود، گرد افشانی زیادی می کند. همچنین شرایط نگهداری آن کمی متفاوت است. می توانید مقاله کامل در مورد گل اورینتال را در وبلاگ ما مطالعه کنید.

سوسن چلچراغ

سوسن چلچراغ یک گل نادر و بومی ایران است. این گیاه که به عنوان نادرترین گونه سوسنیان شناخته می‌شود، در نواحی بسیار محدودی از استان‌های اردبیل، مازندران و گیلان می‌روید و علاوه بر آن تنها در منطقه لنکران جمهوری آذربایجان دیده شده‌است.

سوسن چلچراغ گیاهی چند ساله است که ارتفاع آن به ۳۰ تا ۸۰ سانتی‌متر می‌رسد. ساقه این گیاه صاف و بدون انشعاب است و برگ‌های آن باریک و کشیده هستند. گل‌های سوسن چلچراغ به رنگ زرد نارنجی و به صورت منفرد در انتهای ساقه قرار دارند. این گل‌ها ۶ گلبرگ خمیده به سمت پایین دارند و قطر آنها به ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر می‌رسد. سوسن چلچراغ در معرض خطر انقراض است.

سوسن عنکبوتی

یکی از انواع مختلف گل سوسن، گل سوسن عنکبوتی است. بهتر است بدانید، این گل برگ هایی به طور بیش از متر و ساقه هایی به طور 50 تا 90 سانتی متر دارد که مردم علاقه زیادی به این نوع از گل سوسن دارند. عرض گلبرگ ها متفاوت است و در برخی از مواقع گلبرگ ها پهن و برخی مواقع باریک هستند، ولی نوع عنکبوتی آن برگ های باریکی دارند که به همین دلیل به آن گل عنکبوتی گفته می شود.

آسیاتک

یکی دیگر از انواع مختلف گل سوسن که در طبیعت یافت می شود، گل آسیاتک است. این گل بوی خاصی ندارد و نسبت به گونه های دیگر گل سوسن کوچک تر بوده و در رنگ های نارنجی، قرمز، زرد و سفید دیده می شود. گل سوسن آسیاتک دارای ساقه محکمی است و در زمان گل دهی به نور خورشید نیاز دارد. اگر می خواهید این گل به خوبی رشد کند، باید آن را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید.

 

گلبرگ های سوسن 

گل سوسن دارای گلبرگ‌های زیبا و منحصر به فردی است که شکلی خاص و خوش‌رنگ دارند. گلبرگ های سوسن به طور معمول شش عدد هستند و به صورت قیف مانند یا ستاره ای شکل می‌باشند و در رنگ‌های مختلفی از سفید، زرد، نارنجی، صورتی، قرمز تا بنفش یافت می‌شوند. همچنین، برخی گونه‌های گل سوسن دارای پتال‌های دو رنگ یا رنگارنگ هستند که زیبایی بیشتری به آنها می‌بخشد.

بسته به گونه های سوسن بلندی ساقه سوسن ها از 30 تا 300 سانتی متر متغییر است و همچنین برگ های سوسن ها به رنگ سبز و به شکل بیضی یا نیزه ای هستند. سوسن ها گل هایی با رنگ های زرد، قرمز، نارنجی ، بنفش و صورتی دارند و پیاز آن از فلس های زرد رنگ پوشیده شده است.

 

سوالات پر تکرار درباره گل سوسن

در ادامه لیستی از سوالات پر تکرار و پاسخ‌های مرتبط درباره گل سوسن آمده است:

1. گل سوسن چه معنایی دارد؟

گل سوسن در بسیاری از فرهنگ‌ها نماد پاکی، خلوص و شکوه است. در فرهنگ ایرانی نیز نشانه‌ای از زیبایی و زندگی جاودان محسوب می‌شود.

2. گل سوسن چه زمانی شکوفه می‌دهد؟

بسته به نوع آن، گل‌های سوسن معمولاً در بهار تا اواسط تابستان شکوفا می‌شوند.

3. گل سوسن چه رنگ‌هایی دارد؟

گل‌های سوسن در رنگ‌های متنوعی مانند سفید، زرد، نارنجی، صورتی، قرمز و بنفش یافت می‌شوند.

4. آیا گل سوسن سمی است؟

بله، برخی گونه‌های گل سوسن برای حیوانات خانگی، به ویژه گربه‌ها، سمی هستند و باید از دسترس آنها دور نگه داشته شوند.

5. گل سوسن چقدر عمر می‌کند؟

در گلدان، گل سوسن معمولاً بین ۵ تا ۱۰ روز ماندگاری دارد. برای افزایش ماندگاری می‌توانید هر چند روز آب گلدان را تعویض کنید.

6. آیا گل سوسن برای مناسبت خاصی استفاده می‌شود؟

بله، گل سوسن معمولاً برای مناسبت‌هایی مانند عروسی‌ها، مراسم‌های رسمی، و حتی تسلیت‌ها به دلیل معنای پاکی و خلوص استفاده می‌شود.

7. آیا گل سوسن در زمستان دوام می‌آورد؟

بیشتر گونه‌های گل سوسن در زمستان نیاز به استراحت دارند. باید پیاز آن‌ها را در خاک نگه دارید و از یخ‌زدگی محافظت کنید.

 

کاربردهای گل سوسن 

 از گل‌های سوسن در انواع گل های تزیینی استفاده می‌شود. همچنین اسانس گل سوسن در صنعت عطر سازی استفاده فراوانی دارد .گل سوسن همچنین در طب سنتی برای درمان برخی بیماری‌ها مانند سرماخوردگی، سرفه و آسم استفاده می‌شود.


شرایط نگهداری سوسن


سوسن به نور خورشید نیاز دارد، اما باید از نور مستقیم خورشید در امان باشد. همچنین سوسن به خاکی غنی و زهکشی شده نیاز دارد. از نظر آبیاری باید بگوییم که سوسن باید به طور منظم آبیاری شود، اما نباید غرق در آب شود.
همچنین سوسن به دمای خنک نیاز دارد و در دمای 13 تا 20 درجه سانتی‌گراد به خوبی رشد می‌کند.

جمع بندی
ما در این مطلب، توضیحاتی در مورد سوسن برای شما ارائه کنیم و به معرفی انواع مختلف گل سوسن بپردازیم. همانطور که گفته شد، سوسن یکی از گل های پرطرفدار در طبیعت است که شما می توانید انواع مختلف گل سوسن را خریداری کرده و آن را پرورش دهید. 

 

  • اشتراک گذاری :